Jelentkezés Dobbantó programra 2021/2022-es tanévre

Dobbantó program és Műhelyiskola

A Dobbantó program keretében a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés folyik, amelynek célja, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, 16. életévüket már betöltött fiatalokat felkészítse a szakmatanulásra. A programban mentor tanár közreműködésével minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap.

Ezt követően a tanuló továbbléphet a műhelyiskolai képzésbe, ahol 6-24 hónap alatt részszakmát tanulhat. A szakmai ismeretek elsajátítása után államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsító bizonyítvány szerezhet, ami legalább egy munkakör betöltésére képesít.

A programban részt vevő tanulók havonta a mindenkori minimálbér öt százalékának megfelelő összegű ösztöndíjban részesülnek majd.

Iskolánkban a szakácssegéd és a pincérsegéd részszakma megszerzésére van lehetőség!

Az egyéni tudást ás gyakorlati jártasságokat is figyelembe vesszük, ezért a program rugalmas szerkezetű..

Akiknek több idő kell, akkor egy év Dobbantó program után léphetnek tovább a Műhelyiskolába.

Akik tudásban, jártasságban ügyesebbek, képzettebbek, akár fél év Dobbantó program után, léphetnek tovább a Műhelyiskolába.

A Dobbantó program és a Műhelyiskola nem az általános iskolai tananyagot ismétli, hanem felkészít a szakma tanulására.

A bizonyítványba nem az lesz beírva, hogy az 5-6-7-8. osztályt elvégezte, hanem: alapfokú iskolai végzettséget szerzett. Ez egyenértékű az általános iskolai bizonyítvánnyal. Jogosítvány megszerzésére is megfelelő.

Jelentkezni 2021. május 3 – augusztus 15. között lehet, a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és megküldésével, a titkarsag@mandysuli.hu címre.

További tájékoztatás a nemethistvan@index.hu címen kérhető.

[wpdm_package id=’5458′]

 

Bp., 2021. április 29.

Németh István igh.