Szakács Gif

Szakács (4 év)

OKJ száma: 34 8 11 04

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

–     étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani

–     az ételekhez a nyersanyagok fajtáját, mennyiségét meghatározni

–     felmérni a meglévő készletek mennyiségét

–     rendelést összeállítani, árut rendelni, átvenni

–     előkészíteni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket

–     nyersanyagokat előkészíteni

–     különféle ételeket készíteni

–     az elkészített ételeket melegen tartani, tálalni, díszíteni

–     különleges ételkészítési technikákat alkalmazni

–     a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani

–     nagykonyhai berendezéseket üzemeltetni

–     technológiai műveletek idegen nyelvű leírásait megérteni, felhasználni

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter