Köszöntő

TISZTELT SZÜLŐK, KEDVES KOLLÉGÁK ÉS DIÁKOK!

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván szakképző iskola és Szakiskola igazgatójaként tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket.

Iskolánk 1954 óta foglalkozik szakképzéssel. Az elmúlt közel 70 év során szerzett jelentős pedagógiai tapasztalat segít minket abban, hogy diákjaink a munkaerőpiacon sikeres és a családi életben boldog felnőtté váljanak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az élet bonyolult, és sok fiatal számára a családjuk nem tud stabil hátteret teremteni. Mi mindenesetre minden diáknak megadjuk a legszélesebb körű támogatást.

Szakközépiskolánkba, az eladó képzés mellett, a vendéglátó-ipari szakmák: szakács-, cukrász-, pincértanulóit várjuk. Tanulóink a szakma megszerzése után 2 év alatt érettségi vizsgát tehetnek.

A normál nappali rendszerű képzés mellett, szívesen várjuk sajátos nevelési igényű tanulóinkat is. Szakiskolánk a budapesti szakképzési iskolahálózat legrégebbi, széleskörű gyógypedagógiai hagyományokkal bíró, speciális szakképzést folytató szakiskolája. A kezdetektől fogva biztos hátteret jelent a nálunk tanuló, tanulásban akadályozott, enyhe fokban értelmi fogyatékos, autista és egyéb pszichés zavarral küzdő gyerekek és szüleik számára.

Prioritásunk a társadalmi szolidaritás erősítése és korai iskola elhagyás csökkentése. A HÍD-programban új lehetőséget kínálunk a szakképzésbe való bekapcsolódásra. A felnőttek számára a vendéglátó-ipari szakmák mellett női szabó és eladó képzést kínálunk, iskolarendszerű felnőttoktatási képzéseink ingyenesek.

Egy sikeres intézmény működtetése komoly kihívást jelent, melynek örömmel állunk elébe. Tisztában vagyunk a felelősségünkkel, amellyel nem csak a diákoknak, pedagógusoknak, de iskolánk partnereinek és a fenntartónak is tartozunk.

Intézményünk dolgozói arra törekednek, hogy közösen oldják meg a felmerülő problémákat, igazi csapatként tudjanak együtt dolgozni intézményünk céljainak megvalósításán.
Üdvözlettel:

Borbély László

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum
Mándy Iván szakközép iskola és Szakiskola
igazgatója

E-mail: titkarsag@mandysuli.hu Tel: +36-1/333-89-24