Snack bár Gif (4)

Gyorséttermi ételeladó (2 év)  

OKJ száma: 31 811 02

A Gyorséttermi ételeladó alapvető feladata az ételbárok, gyors-étkezőhelyek, büfék, falatozók vendégeinek ellátása étellel, itallal. Szakszerű értékesítő munkát végez pulton keresztüli kiszolgálással, és ha szükséges felszolgálással. Munkaterülete a termelő és értékesítőhely, ahol helyben fogyasztásra és elvitelre készíti és értékesíti a termékeket.

A rész-szakképesítéssel rendelkező képes:

  • reggeli és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készíteni, adagolni, tálalni és díszíteni, helyben fogyasztásra vagy elvitelre
  • szakszerűen kezelni gépeket, sütő-főző berendezéseket
  • a higiéniai előírásokat, a HACCP szabályokat, a munkavédelmi, tűzrendészeti, és környezetvédelmi szabályokat alkalmazni a termelő és értékesítő munkája alatt
  • gyorséttermi- és büfé kiszolgálást végezni
  • nyugtát, számlát készíteni, fizettetni
  • szükség szerint standolni
  • beüzemelni és üzemen kívül helyezni gépeket
  • az üzlet nyitásával, és zárásával kapcsolatos teendőket végezni

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter